28 Eylül 2009 Pazartesi

Zeytinyağlı Dolma



Kuru biber ve patlıcanlar haşlanırken pencereden hafiften esen rüzgarında etkisiyle kendimi kış ayına girmiş gibi hissettim (genelde kış mevsiminde pişiriyordum)

Yaprak tükeneli aylar olmuştu ama yinede bir buzluğu karıştırayım belki bulurum bir şeyler diye açtım buzluğu
En arkada kalmış bir demet yaprağı bulduğumda çok kıymetli bir mücevher bulmuş kadar sevindim:)

Malzemeler;
15 adet kuru biber
7 adet  kuru patlıcan
1 demet yaprak
3 bardak pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salcası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber
1 adet kuru soğan
2 adet domates
Yarım demet maydanoz
Arzuya göre bir iki diş sarımsak

Hazırlanışı;

Patlıcanları yumuşayıncaya kadar kaynatalım
Yumuşayan patlıcanları sudan çıkarıp yerine biberleri atalım
Biberler çok çabuk haşlanıyor fazla bekletmeden çıkarmakta fayda var
Diğer taraftan pirinçi yıkayalım
Üzerine çok küçük doğradığımız soğanları,
Küp şeklinde doğranmış domatesleri,
Ve diğer malzemeleri ilave edip karıştırarak iç malzemeyi hazırlayalım
Patlıcan ve biberlerin her birinin yarısına kadar, hazırladığımız iç harç ile dolduralım
Yaprakların da sarma işini bitirdikten sonra
Tencerenin içine dolmaları yerleştirelim
Üzerlerine çıkacak kadar sıcak su ilave edip dolmaların üzerini servis tabağıyla veya tencereye sığacak başka bir tabak ile  kapatalım ki pişerken dolmaların içi dağılmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder