Pshalive, çocukların en sevdiği yöresel yemeklerimizden
Gerçi tüm çerkez yemeklerini seviyorlar şips baasta dışında:)
Yine geldik en zor bölüme:)
Pshalive
İç Malzemesi;
5 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Hamur malzemesi;
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1,5 tatlı kaşığı tuz
Sos malzemesi;
5-6 diş sarımsak
50 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Hazırlanışı;
Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesindan biraz daha sert bir hamur yoğurun.
Yoğrulan hamuru dinlenmesi için bir kenara alın
Patateslerin kabuklarını soyup 5-6 parçaya kesin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın
Haşlanmış patatesleri püre haline getirin
Soğanı çok küçük (köftelik doğradığımız soğanlar gibi) doğrayın
zeytinyağın da soğanları öldürün
Ölen soğanların içine biber salçasını da ilave edip ocağın altını kapatın
Püre haline gelmiş patateslerle soğan harcını karıştırın
Sos için sarımsakları soyup ezin
Tavada erittiğiniz tereyağının içerisine salçayı koyun bir iki saniye karıştırın
Daha sonra ezilmiş sarımsağı ilave edin
ve ocağın altını kapatın
Diğer tarafta dinlenmeye ayrılan hamuru alıp 3 eşit parçaya bölün
Her bir parçayı 2 mm kalınlığında açınAçtığınız hamuru çay bardağı yardımıyla kesin
Kestiğiniz hamurların içine bir tatlı kaşığı kadar patates harcından koyup uçlarından sıkıca kapatıp unlanmış bir tepsiye dizin....
Bu işlemler bittikten sonra geniş bir tencereye 2.5 litre kaynamış suya 1 çorba kaşığı tuz ilave edin
Daha sonra pshaliveleri kaynayan suya atın
Kaynadıktan bir kaç dakika sonra pshalveleri kevgirle sudan çıkarın büyük bir tepsinin içerisine alın.
Hazırladığınız sosun içine pshaliveleri pişirdiğiniz sudan bir iki kepce ilave edin
Tepsinin ortasına hazırladığınız sarımsaklı sosu yerleştirin
Çerkez yemeğiniz artık hazır:)
İnternette yoğurtlada ikram edildiğini gördüm ama bizim Cerkezler sarımsaklı sosa banarak pshaliveleri yiyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder